Acasa » Organizare » Baza formala

 

Baza formala

 

Societatea de radiologie pediatrica este constituita ca Asociatie – persoana juridica fara scop lucrativ, in baza Ordonantei de Guvern nr. 26/2000 (cu modificarile ulterioare), prin Dispozitie judecatoreasca, fiind inscrisa in Registrul special al asociatiilor si fundatiilor si functionand dupa propriul STATUT.

ISTORIC

Societatea de radiologie pediatrica s-a constituit in anul 2023, prin reorganizare, din Grupul de radiologie pediatrica (GRP) – asociere fara personalitate juridica care a functionat in cadrul Societatii de radiologie si imagistica medicala (SRIM, asociatie cu personalitate juridica). GRP a fost infiintat in anul 2006, s-a (re)organizat in perioada 2011-2015, devenind structura functionala practic de-sine-statatoare, iar mai apoi in 2022-2023, cand s-a transformat in persoana juridica separata.

Statutul GRP a fost realizat pornind de la proiectul din 2006, tinand cont de prevederile statutelor SRIM, ESR, ESPR si dupa consultarea membrilor GRP printr-un chestionar de sondaj. Acest statut a fost votat in septembrie-octombrie 2015 si mai apoi actualizat si aliniat Statutului SRIM in 2018, fiind votat de membrii GRP si apoi aprobat prin votul Comitetului National al SRIM in 2019. Principiile statutului GRP au fost preluate in statutul noii societati.

Grupul de radiologie pediatrica (GRP) din SRIM se desfiinteaza in 2023, prin hotararea membrilor acestuia.

Inscriere in lista de contacte

(Abonare Newsletter)

Veti primi un mesaj de confirmare.
(Verificati si in Spam!)

Partenei