Acasa » Evenimente » Istoria Grupului de Radiologie Pediatrica

 

Istoria Grupului de Radiologie Pediatrica

 

Societatea de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania (SRIM) a fost infiintata  in forma actuala (in epoca post-comunista), in martie 1990 si inregistrata  in august 1990 (v. statutul SRIM). La Congresul societatii din 29-30 septembrie 2006, la Iasi,  la initiativa presedintelui SRIM, Prof. Serban-Alexandru Georgescu, au fost aduse modificari la statut si au fost constituite primele asocieri (grupuri in cadrul SRIM sau asociatii-societati de sine statatoare),  ale unor supra-/sub-specialitati radiologice, inclusiv radiologia pediatrica .

In data de 16 august 2006, la sediul SRIM, un grup de initiativa (9 membri) a constituit Grupul de  Radiologie si Imagistica Pediatrica (GRIP), intocmind un proces verbal.

Pe data de 29 septembrie 2006 are loc adunarea de constituire, la Iasi (unde intre 29-30 septembrie s-au desfasurat: Congresul National al Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania si Congresul Francofon de Imagistica Medicala al Tarilor Europei Centrale si de Est) . S-a intocmit un nou proces verbal (semnat de aceasta data de 26 de membri). Dupa adunare este redactat si un STATUT iar lista de membri ajunge la 32.

In primii ani, grupul a participat la activitatea SRIM (congrese, conferinte), a sprijinit organizarea a doua cursuri de radio-pediatrie (in colaborare cu SRIM, GREF si UMF Cluj-Napoca, respectiv cu ESOR) si editarea unui manual de specialitate -atat cursurile cat si manualul fiind sub coordonarea Conf. Stelian Petcu.

Incepand cu 2011, grupul a inceput sa-si defineasca si sa-si manifeste identitatea mai clar in cadrul manifestarilor SRIM, iar in anul 2013 si-a inaugurat site-ul Internet.

In 2014, grupul a organizat prima manifestare de sine-statatoare, la Cluj-Napoca, gratie entuziasmului dr. Otilia Fufezan si dr. Carmen Asavoaie.

In 2015 au avut loc primele alegeri On-Line, adoptandu-se si un nou statut, care consfiinteste denumirea actuala: GRP – Grupul de Radiologie Pediatrica.

In 2016 se obtin conturi bancare proprii si servicii de plata on-line; acestea, impreuna cu dezvoltarea site-ului permitand completa gestionare de catre GRP a unui curs sub egida ESPR, tot la Cuj-Napoca, in organizarea Comitetului GRP si cu sprijinul unui grup de rezidenti.

Sprijinul primit in aceasta perioada de dezvoltare a GRP de la presedintii SRIM – Prof. Sorin-Marian Dudea (2013-2015) si Prof. Ioana-Gabriela Lupescu (2015-2017), precum si ajungerea presedintelui GRP in functia de secretar-national al SRIM (dr. Bogdan-Stefan Olteanu), au avut o importanta deosebita.

Detalii despre toate manifestarile grupului gasiti in articolele dedicate, mai sus, in rubrica Evenimente.

Mai multe despre toti cei care au gestionat GRP, gasiti la rubrica Conducere.

Inscriere in lista de contacte

(Abonare Newsletter)

Veti primi un mesaj de confirmare.
(Verificati si in Spam!)

Partenei